CROCS är en klubb för ägare och byggare av AC Cobra replika eller original. Även de som är entusiaster av Cobran och dess karisma är välkomna i klubben. Vi är entusiaster då det gäller våra Cobror oavsett om vi har byggt dem själva eller köpt dom i mer eller mindre körklart skick. Det är Cobrans häftiga formgivning, dess racinghistoria samt mullret från de stuprörstjocka avgasrören som skapar den oöverträffade känslan och som förenar oss i vår klubb.

CROCS är ingen klubb likt idrottsklubbar och liknande där styrelsen sköter och bestämmer alla aktiviteter, här är det du själva som gör CROCS till vad det är. CROCS är mer av ett medlemsregister där du kan komma i kontakt med likasinnade för att t ex utbyta tekniska erfarenheter. 
En gång per år försöker vi ha något eget arrangemang, CST! Crocs Sweden Tour, där dom hårdaste kör mellan 2-300mil på en vecka! Stora fördelen med CST är att man kan deltaga precis hur man kan och har tid. Oftast kör vi en hel vecka på planlagd rutt i Sverige, och då kan dom som inte har möjlighet att deltaga en hel vecka, haka på en dag, ett par timmar, då/om vi passerar i närheten där du bor. Det är olika rutter varje år, och detta året körde vi en vecka i vackra Norrland! Året innan besökte vi Gotland, och tidigare har vi kört i hela Sverige. Rutten för 2015 är inte helt spikad ännu, men det ryktas…!? Det är även en stor träff varje år i Europa, för Cobra klubbar som brukar dra ett 100-tal bilar, kanske några är sugna på att åka på detta? 2015 är denna träffen i Barcelona, den 4-6 september. 

Många av Sveriges Cobror har slingrat sig förbi Håkan Carlssons fingrar. Han tillverkade ett kit, Cobra by Butterfly, samt drog igång klubben i början av 80-talet för köparna av just detta kit. Snart anslöts även byggare av andra Cobra kit och alla fick på så sätt möjligheten att ta del av varandras erfarenheter. Det finns det en mängd välbyggda Cobror ute i landet, så välbyggda att tidningen Automobil vid sin träff på Gelleråsen år 2000 utnämnde CROCS till den klubb med bäst ordning på sina bilar.

CROCS hade i slutet av 2003, 184 personer i registret varav 122 st är trogna betalande medlemmar. Det är i det närmaste omöjligt att kartlägga alla Sveriges Cobror, en del ägare är ju inte ens medlemmar. De flesta av våra medlemmar har lämnat tekniska data men det är oklart om det är fungerande bilar eller pågående byggen.

CROCS är sedan 2001 indelat i olika regioner. Sverige består nu av Stockholm, Norr, Väst, Öst och Söder. Det är våra postnummer som utgör gränserna. Avsikten med fördelning är att vi ska få mer kontakt med varandra och därmed fler mötesplatser. Samtidigt hoppas vi det ska inspirera till att anordna enkla regionala träffar samt i organiserad form besöka andra träffar.

I varje region finns en Regionsansvarig som i samråd med regionens medlemmar kollar vilka aktiviteter som kan vara intressanta. Detta meddelas sedan enkelt inom regionen och ut till övriga medlemmar och entusiaster via vår hemsida www.crocs.nu